« Koninginnentocht » 3de Editie  Op 8 maart 2016 – wereld vrouwendag – komen 8 vrouwen met een voorbeeldrol  in de fietsmobiliteit op de lijn Amsterdam – Toulouse, tesamen in het Fietsmuseum in Tournus (Bourgogne) om duurzame mobiliteit te promoten en te streven naar 10% dagelijks fietsen in Europa in 2020.

tour_de_reines_3me_edition_Journee_Mondiale_Femme_Tournus_Bourgogne_France_Copyright_Judith_UN

Affiche uit Zeist, 1897 met de fiets als symbool voor vrijheid, onafhankelijkheid en emancipatie.

Bij aankomst met de trein in Tournus, volgt de vouwfietsen-stoet de « Voie Bleue » langs de rivier de Saône in richting van het fietsmuseum.

Hier worden de moderne ‘Reines’ ontvangen en de deuren blijven tussen 11-17 geopend. U kunt het museum met korting bezichtigen, bijzondere fietsen testen, moderne lokale gebruiksfietsen ontdekken, speed-conferenties bijwonen en schrijvers signeren graag uw boek. Het officieel ontvangst volgt om 11h30. Een rondtocht staat gepland om drie uur om u het mooie Bourgondische fietscentrum en het nieuwe Fietsservice punt aan de oever van de Saône te laten ontdekken.

Adres Musée du Vélo Michel Grezaud
Av. de Lattre de Tassigny
71700 TOURNUS FRANKRIJK  http://www.enviesdevelo.com

Vier met ons het verleden, heden en de toekomst van « la petite Reine », de naam die Fransen aan de fiets ontlenen, door het voorbeeld dan onze Wilhelmina gaf op de fiets.

tour_de_reines_1re_edition_Journee_Mondiale_Femme_Tournus_Bourgogne_France_Judith_UN

De deelneemsters van de eerste editie voor het fietsmuseum in Tournus.

Onze vertrekken zijn niet verwarmd, dus denk aan uw confort. Wilt u zo vriendelijk zijn uw aanwezigheid te bevestigen via voor 1 maart aan ecommobileconseil@gmailX.com*

Volg ons event via facebook: Judith du PaMA.

*graag de x verwijderen in de mail

acteurs_mobilités_actives_tour_des_reines_2016

À propos de ECOMMoBILE France

Project Eco Mobility Burgundy since 25/11/2011 Status Professional Trainee Chalon sur Saône 336 31 79 03 20 skype ecomoblie71 facebook ecommobile google Judith / Projet Eco Mobilité Member of associations FUB, French Federation of Bike Users, VELOsurSAONE and Road Safety in SAONE-ET-LOIRE, BURGUNDY, FRANCE

Laisser un commentaire