Globale projectomschrijving.

Het  werkvlak van ECOMMoBILE betreft duurzame mobiliteit in ruime zin en het dagelijks woon-werkverkeer door gebruik van eigen en ecologische energie in het bijzonder. Wachtend op de certificering van de Franse opleiding genaamd « Educateur Mobilité Vélo »,  wordt de coördinatie van bestaande en nieuwe projecten tot stand gebracht binnen de 39 gemeentes binnen de agglomeratie Grand Chalon, inclusief het verzorgen van de cybermarketing rondom deze initiatieven. Het belangrijkste doel van deze acties is het opzetten van een fiets-school voor de agglomeratie met betaald personeel in samenwerking met andere profit en non-profit organisaties  uit de « Mobilité Douce ».

Een mentaliteitsverandering naar een duurzame mobiliteit is het belangrijkste principe achter dit project, een uitdaging op internationaal niveau. De bestaande plannen van stadsinrichting, verkeer (schoolgaand, werk, winkel, vrije tijd) en milieu op lokaal niveau aan de ene en het nationale fietsplan van de gezamelijke Franse gemeentes aan de andere kant,  vormen het kader van het project.

De functie van E-COMMoBILE is tweedelig: 1. het samenbrengen van mobiliteitsorganisaties in de agglomeratie, het opzetten van missies en  deze kenbaar maken aan het grote publiek. 2. het bewijzen van de toegevoegde waarde van de intra-mobiliteit door optimalisatie van de bestaande processen, met gebruik van mobiel internet om precieze on-line informatie aan de gebruiker te verschaffen. Meetpunten worden de hoeveelheid downloads, de populariteit op internet en het aantal abonnementen op de geboden services.

Deze branche groeit snel in Frankrijk. ECOMMoBILE werkt voor de schakel uit de duurzame mobiliteitsketen die dienst verleent en producten verschaft aan de eindgebruiker. Binnen de Grand Chalon is er achterstand ten op zichte van andere agglomeraties met middelgrote steden en een inhaalslag is nodig. Het verminderen van niet-duurzame energie is steeds actueler en het beperken van het broeikaseffect een noodzaak.  De Franse consument heeft hulp nodig bij het veranderen van de solo-automobiliteitsgewoonte. Kiezen voor intermodaal transport wordt makkelijker als er een confortabel en goedkoper alternatief is. Scholing, informatie en animatie helpen hierbij, maar ook optimalisatie van reeds bestaande doch moeilijk werkende structuren.

E-COMMoBILE plaatst zich aan de zijde van de weggebruiker en diens bescherming, met prioriteit aan voetgangers en gehandicapten op het trottoir, dan aan fietsers en ander niet-gemotoriseerd verkeer  (< 25km/h) op de weg en vervolgens aan het gemotoriseerde verkeer.

De gedragsbasis van een competitief team bestaat uit moed om te handelen en een respectvolle open houding, zowel naar zichzelf als de ander.  Partnerships zullen worden aangeboden aan hen die zich op dezelfde markt begeven, zoals Effia Synergies, la Prévention Routière en Réseau Cyclable.

De toegevoegde waarde in sleutelwoorden: beschikbaar, mobiel, actueel, geen vaste kosten,  internationaal, drietalig, expertise cybermarketing, bedrijfskundige analitische kennis. Sterke punten: enthousiasme, actief, teamgeest,  doorvechter, cartesien.

Legaal statut : Micro Entreprise BIC, ACE: 7021Z Consultancy, PR en Communicatie.

Publicités

À propos de ECOMMoBILE France

Project Eco Mobility Burgundy since 25/11/2011 Status Professional Trainee Chalon sur Saône 336 31 79 03 20 skype ecomoblie71 facebook ecommobile google Judith / Projet Eco Mobilité Member of associations FUB, French Federation of Bike Users, VELOsurSAONE and Road Safety in SAONE-ET-LOIRE, BURGUNDY, FRANCE

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s